FAQ

Hur blir man kund hos LogiqPay? Vad är skillnaden på med och utan regress? Hur reagerar min kund när jag använder fakturafinansiering?

 

Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna vid fakturafinansiering.

Priset för att sälja fakturan varierar beroende på flera faktorer. De viktigaste är kundens kreditrating, fakturabelopp och fakturans kredittid.

 

* Risk baseras på fakturamottagarens kreditrating

  • Mycket låg risk – AAA
  • Låg risk – AA
  • Medel risk – A
  • Hög risk – B

För att bli kund hos LogiqPay fyller ni i vår kundansökan online och signerar med bankID, det tar endast ett par minuter.

Vid vår tjänst Enstaka Fakturafinansiering så kontaktar vi er kund för leveransgodkännande av varan/tjänsten som er faktura avser. Vi gör denna kontakt per mail för att inte störa eller stressa era kunder. Vid Dynamisk Fakturafinansiering kontaktar vi inte er kund för leveransgodkännande då flödet är automatiserat.

Av vår erfarenhet är det så pass vanligt idag och ingenting som företag anmärker sig på. Att sälja sin faktura är det ultimata sättet att ge kunden den kredittid och villkor de önskar, samtidigt som ni är måna om er egen likviditet.

Vi sköter fakturering och inkassohantering, om fakturan fortsatt inte blir betald skickas ärendet till Kronofogdesmyndigheten. Ansvarsmässigt, om din kund inte betalar fakturan på grund av oförmåga och du sålt den utan regress går inte betalansvaret tillbaka till ditt bolaget. Om du har sålt fakturan med regress går betalansvaret till ditt juridiska bolag. Om du sålt fakturan med personlig borgen går betalansvaret tillbaka till dig personligen.

Att sälja en faktura med regress innebär att om din kund inte betalar fakturan inom 16 dagar efter förfallodagen, går betalningsansvaret tillbaka till ditt företag. Vår lösning är utformad så att du som kund säljer utan regress. Du kommer inte behövahantera detta om du säljer fakturorna via LogiqPay.

Nej, vi tar ej emot förfallna eller tvistiga fakturor. Vi finns för att optimera ditt företags likviditet.

I vår lösning säljs fakturan utan regress.

Med regress – Ditt juridiska bolag tar kreditrisken
Utan regress – Du säljer kreditrisken
Med borgen – Du tar som borgenär personligen kreditrisken

 

Vi vet att era kunder är viktiga och vi månar om dem som om de vore våra egna. Vi lägger stor vikt på att upprätthålla en god och långsiktig relation både med er och era kunder.

Vi finansierar fakturor från 5 000 SEK (inkl. Moms) och högre.

Säljer du din faktura idag, har du pengarna på företagskontot imorgon.

Vi har inga krav på personlig borgen för företag med minst ett bokslut. Är ditt företag nystartat behöver du sälja med borgen tills bolagets första bokslut inkommit.

Du binder inte upp dig och är fri att sälja fakturor när, var och hur du vill. Du sätter villkoren, vi sköter resten.

Load More

Support & Service

Som kund hos LogiqPay blir du tilldelad en egen kundansvarig samt att vår kundsupport finns tillgänglig alla vardagar mellan 09.30-17.30. Vi finns alltid vid er sida för att ni ska få en så professionell och bra kundupplevelse som möjligt. Vänligen kontakta vår support om du behöver hjälp.