Om LogiqPay

I en tid då möjligheterna för företag att få tillgång till kapital blir färre är fakturafinansiering ett bra alternativ. Dock har fakturafinansieringsmarknaden präglats av brist på transparens, låg flexibilitet och höga priser.
År 2017 etablerades LogiqPay på marknaden. Istället för att ni som företag ska behöva lägga dyrbar tid på att söka finansieringsmöjligheter hos bank eller finansbolag bringar vi nu finansieringen till er. Med LogiqPay kan ni finansiera era fakturor direkt genom era befintliga fakturaflöden.

Logiq levererar molnbaserade lösningar för hantering av affärskritisk data mellan kunder och deras handelspartners. Vi överför elektroniska fakturor, ordrar, bekräftelser, kataloginformation och besläktade affärsdokument i ett globalt nätverk som omfattar mer än 100 000 företag. Logiq har sitt säte i Halden och Oslo i Norge samt Stockholm i Sverige. Varje år distribuerar vi fakturor värt över 225 miljarder kronor.

Med LogiqPay kan du finansiera dina fakturor direkt i ditt befintliga fakturaflöde eller genom LogiqPays användarvänliga fakturaportal. Få pengar på ditt företagskonto inom 24 timmar. LogiqPay levererar en automatiserad fakturaförsäljningstjänst på era villkor.

LogiqPay ger dig förutsägbarhet, full flexibilitet och transparens i vilka fakturor som finansieras. Du kan när som helst ändra i tjänsten och anpassa avtalet, ta bort eller lägga till de fakturor du vill finansiera. Alla ändringar kan signeras med Bank ID.

Som kund hos LogiqPay är det tydligt vad du betalar. Vi har ingen fasta kostnader, bindningstider eller dolda avgifter i finansieringsavtalen. LogiqPay erbjuder finansiering där kunden har automatisk och konstant optimerad likviditet.

Hos oss blir du aldrig en i mängden och vi värdesätter alltid den personliga kontakten med dig och dina kunder. Kontakta oss så hjälper vi er att komma igång.

 

  • Vår målsättning är att erbjuda marknadens mest flexibla lösning för skräddarsydd fakturafinansiering
  • Finansiera era fakturor, på era villkor
  • Inga dolda avgifter eller bindningstider
  • LogiqPay har förmedlat över 2 miljarder SEK i finansiering
  • En ny tjänst från Logiq
  • 65 anställda i koncernen och en omsättning på 100 miljoner kronor
  • Kontor i Stockholm, Halden & Oslo

 

Historia

2011 grundades LogiqPay, då som Fakturabörsen, och var Europas första marknadsplats för fakturaköp. Med målet att förbättra villkoren för fakturaköp och göra det mer flexibelt att sälja fakturor har LogiqPay de senaste 8 åren gjort fakturafinansiering billigare, snabbare och samtidigt bidragit till en mer transparent marknad för alternativ finansiering åt företag med fokus på bra villkor.
Tjänsten som lanserades var Enstaka Finansiering, en plattform där företag själva laddade upp de fakturor de ville sälja och som såldes i realtid till högstbjudande.

2013 gick Schibsted Tillväxtmedier AB in som investerare varefter de 2014 blev majoritetsägare av Fakturabörsen (nu LogiqPay).

2016 köpte Fakturabörsens ägare tillbaka bolaget från Schibsted och bytte namn till Relenda

2017 blev vi en del av den norska koncernen Logiq AS och bytte därmed namn till LogiqPay. Inom koncernen finns bolagen Logiq AS, Logiq Sweden AB, Finfo samt LogiqPay.

2018 LogiqPay lanserar den nya tjänsten Dynamisk Finansiering för ett automatiserat flöde direkt integrerat till kundens utgående fakturaflöde genom det befintliga ekonomisystemet eller befintlig VAN-operatör

 

Anställda

LogiqPay består av ett kompetent och skarpt team som arbetar tillsammans från samma vision: utveckling och förbättring av marknaden för fakturafinansiering. Läs mer om oss på LogiqPay.